Ковід Вакцинація в Чикаго і Регіоні

Робоча група Світового Конгресу Українців (СКУ) звернулася до голів організацій СКУ за інформацією щодо стану вакцинації в українських громадах, особливо чи українські емігранти мають доступ до вакцин.

Доктор Марія Дмитрів-Капеняк, член відділу УККА підготувала звіт про ситуацію в Чикаго та околицях.

« З початку пандемії ми проводимо значну просвітницьку  роботу з громадою про вірус і зокрема про вакцини. Це включає часті записи відео роликів про те як працюють вакцини та стан вакцинування, дописи в соціальних мережах, прямі ефіри на Незалежному Радіо  Чикаго. Вакцинація в штаті Ілліной (як і в більшості США) проходить поетапно. Спочатку вакцинують медпрацівників, потім людей похилого віку і тих що мають хронічні проблеми зі здоров’ям. З середини квітня вакцина буде запропонована дітям від 16 років і всім решта групам населення. Дискримінації людей що не мають легального статусу немає. Вакцинація абсолютно безкоштовна. В штаті Іллінойс щоб отримати вакцину потрібно лиш попередньо записатися, посвідчення особи при вакцинації не вимагається. В штаті Індіана щоб провакцинуватись  потрібно позакати доказ що людина там або проживає або працює. В штаті Вісконсин  вимог щодо проживання теж немає. 

Значна більшість українського населення настроєна позитивно і вакцинується. Багато людей попередньо консультуються з цього приводу, особливо ті що вже перехворіли чи мають якісь проблеми зі здоров’ям. Звичайно є люди які відмовляються бо начиталась різних конспіраціїних теорій ,але і я особисто і багато моїх колег часто приводимо приклад що всі медпрацівники провакцинувались першими і досі живуть без ускладнень. Додаю посилання з прикладами нашої роботи і радо відповім на будь які запитання.«

Новини щодо вакцинації  (2-11-2021)
Радіо програми з порадами і інформацією лікаря стосовно пандемії

Яку вакцину обирати для щеплення від Covid-19 (4-5-2021)
Запис лікаря починається 4:30 хвилин від початку відео

Реєстрація
Реєстрація на вакцину